Benviguts a Fisiosalut

Alteracions de la columna

 Cervicàlgies

La cervicalgia és dolor a la zona de les cervicals, peró no et diu quina lesió tens, nomès és un simptoma. A partir d’aquí s’ha de mirar i observar el motiu d’aquest dolor en cada pacient, perque potser per molts motius, males postures, postures mantigudes a la feina, molta estona a l’ordinador, un antic accident de transit, un esforç fet amb mala positura, etc.

Cervicàlgies

Un cop identificada la causa del dolor es fa tractament per evitar que la lesió empitjori i es cronifiqui.

 Dorsàlgies

La dorsàlgia és el dolor a la zona dorsal o toràcica degut a varies causes que tant poden ser per deformitats de la columna, tipus cifosis (giba) o com per un dors pla, o per escoliosi ó també per mantenir postures incorrectes, ó per esforços inadequats.

El dolor normalment és a la zona lligamentosa o muscular. Aquest dolor pot provocar desequilibris a tota la columna, i alterar la correcta movilitat de la resta de l’esquena. Aixó tant pot pasar sí el problema s’origina a nivell cervical, dorsal o lumbar. I a més a més el dolor a nivell dorsal també altera el moviment respiratori.

Un cop feta l’exploració seria adient començar el tractament adequat amb un treball global de tota la columna per tenir uns millors resultats, doncs s’ha de rearmonitzar tota la cadena muscular posterior per no tornar a recaure.

 Lumbàlgies

És un dolor que es localitza a la part baixa de la columna. Quan el dolor lumbar s’escampa amb un dolor intens cap a la natxa i part posterior de la cuixa i cama significa que hi ha irritació del nervi ciatic i llavors és una lumbociatalgia.

La columna  lumbar esta formada per moltes estructures, nervis, ligaments, musculs, vasos sanguinis, i a part soporta molt pes, per aquest motiu es fàcil que aquesta zona pateixi lesions diferents, com pot ser per desgast, per accions    mecàniques, per factors reumatológics, per problemes psicológics, problemes d’infeccions, problemes musculars, peró la frequent son les causes mecàniques com son les males postures i treballar amb posicions inadequades.

Nosaltres el que fem es una valoració i exploració d’aquesta zona i de la resta de la columna per veure l’origen del problema i posar tractament per eliminar el dolor i prevenir per que no torni a aparèixer.

 Escoliosi.