Benviguts a Fisiosalut

Alteracions traumàtiques

Alteracions traumàtiques

És la pèrdua de continuïtat de l’os o trencament de l’os.

Símptomes:

Extremitat o articulació visiblement fora de lloc o deformada.
Inflor, hematoma o sangrat.
Dolor intens.
Formigueig
Fractura oberta.
Moviment limitat o incapacitat per moure una extremitat.

Trencaments fibrilars

És una lesió muscular que es produeix després d’un estirament forçat i que dóna lloc a una elongació excessiva mentres el múscul encara està en contracció i trenca algunes fibres musculars.

Esquinços

Un esquinç és l’estripada, distensió o estirament excessiu d’un lligament. Es produeix a causa d’un moviment brusc, caiguda, una forta torsió de l’articulació, que fa superar la seva amplitud normal. Els esquinços causen dolor, inflamació i impotència funcional. El temps de recuperació és variable segons quina sigui la gravetat i la cronicitat de la lesió.

Tendinitis

La tendinitis és la inflamació del tendó, degut a la repetició de moviment i males postures tan en el treball com en l’esport que provoca dolor i rigidesa i empitjora amb el moviment.

Capsulitis

La capsula articular s’inflama, s’aprima, i es disminueix la movilitat activa i pasiva de l’articulació, que inclús pot portar fibrosis en els teixits. Aquesta capsulitis pot presentar-se amb edema, canvis amb la textura, temperatura o color de la pell.

Si aquesta lesió es tracta amb exercicis actius i passius, combinació de terapies amb escalfor, i amb un treball molt intens pot recuperar-se molt bé.

Distensions

Una distensió muscular es l’esquinçament parcial o complet de fibres musculars, que es trenquen, en menor o major quantitat, depenent de la violència del gest causant de la lesió.

Com es produeix una distensió muscular?

Les distensions musculars es produeixen degut a una sobrecàrrega dinàmica, amb la qual la causa més típica és una contracció violenta amb estirament excessiu simultani. És a dir, hi ha una tensió excèntrica contra una de concèntrica.

Contractures

És l’augment del to muscular de manera continuada i involuntària. Quan un múscul o grup muscular està sotmès a un intens treball i arriba a la fatiga, no l’hi dona temps entre contracció i contracció a relaxar-se, apareixent la contractura.

Símptomes:

Increment del to muscular.
Escurçament del múscul.
Minimització del metabolisme.
Reducció de la capacitat de rendiment.
Dolor a la pressió i/o a la tensió per contracció.
Inflamació de la zona afectada.

Una contusió es una lesió als vasos sanguinis, però sense ruptura a la pell, causada normalment per un cop.